Medisch wetenschappelijk onderzoek

 

Wetenschappelijk onderzoek is van essentieel belang om de kwaliteit van de huidige gezondheidszorg op een hoog peil te houden en zelfs nog verder te verbeteren. Daarom hebben de KNO-artsen wetenschappelijk onderzoek in een hoog vaandel staan.

Op dit moment worden de volgende onderzoeken verricht:

 

Onderzoek naar operatieve behandeling van ziekte van Ménière.

Sinds juli 2020 is Mw Schenck, arts-onderzoeker, aangesteld als promovenda binnen de afdeling KNO van het HagaZiekenhuis om het effect van een nieuwe operatieve behandeling bij patiënten met de ziekte van Ménière uit te zoeken. Inmiddels heeft dit geleid tot twee wetenschappelijke publicaties.

Zie voor meer informatie hagaziekenhuis.nl/meniere

Voor vragen over dit onderzoek kunt u mailen naar: duizeligheid@hagaziekenhuis.nl

 

Lange termijn resultaten van de lasertonsillotomie

Het HagaZiekenhuis beschikt over apparatuur om diverse laser-chirurgische ingrepen te kunnen verrichten zoals bijvoorbeeld de lasertonsillotomie. Hierbij wordt met behulp van laser het grootste deel van de keelamandelen verwijderd.

Doel van dit onderzoek is om deze behandeling te vergelijken met de standaardbehandeling, waarbij de keelamandelen worden verwijderd. Het onderzoek wordt uitgevoerd door dokter Wong Chung. Nadruk ligt op het postoperatieve beloop, waarbij gekeken wordt naar effect, pijn en duur van het herstel. Langdurige follow-up is nodig voor het onderzoeken van het effect op de lange termijn. Na eerdere publicaties worden patiënten die hiervoor toestemming gaven, nog regelmatig benaderd ter evaluatie van beloop en resultaten op lange termijn. Artikel